Slik styler du boligen din før visning

Når det kommer til å selge din bolig, er førsteinntrykket avgjørende. Boligstyling før visning er nøkkelen til å tiltrekke potensielle kjøpere og øke sjansene for et vellykket salg.

Hvordan er planløsningen? 

Heldigvis er det ikke så mye som skal til hvis man velger å style boligen selv. Det er smart å starte med planløsningen. Hva fungerer optimalt, og hvor bør det gjøres en innsats for å få en mer brukervennlig bolig.

Ryddige soner

Gå fra rom til rom, og bestem deg for hva som bør fjernes fra boligen. Det lønner seg å ta bort alt som ikke har en funksjon, eller som tilfører noe ekstra til rommet. Ryddige soner gjør det enklere å selge boligen, samtidig som man får ryddet opp i rot som har blitt liggende.

Bruk garderobeskapene

Legg mest mulig i sorterte kurver i skap og kommoder. Det som ikke får plass, kan oppbevares i boden, garasjen eller på et lager inntil visningene er over. Så snart boligen er ryddet, begynner stylingen. Re opp sengene med sengetepper i for eksempel velur som går helt ned til gulvet. Legg to til tre puter øverst på sengen, og et tynt ullpledd på sengen.

Store nok tepper

Ramme inn sengen med et mykt gulvteppe med kort lugg, som går utenfor sengen. Gulvtepper bør alltid gå utenfor møblene, for å åpne opp sonen. Dette gjelder også i stuen, under spisebordet og på terrassen. Gå alltid for store nok tepper for å få et optimalt resultat.

Teppeprøver

Stuen bør også ha teppe under sofaen og sofabordet. Hvis man er i tvil om farge på teppet, lønner det seg å ta med teppeprøver hjem. Legg teppeprøvene inntil både vegger og gulv, før du bestemmer deg. Det kan fort koste mer enn det smaker å kjøpe feil teppe til boligen.

Flytt på møblene

Hvis stuen er stor nok, plasser sofaene ovenfor hverandre med et bord imellom. I stedet for to sofaer ovenfor hverandre, kan en sofa plasseres mot to lenestoler. Bordet kan for eksempel styles med en stor vase med friske blomster, to store lysestaker og et dekorativt fat eller bolle. Puff to dunputer med fargerikt putetrekk inntil hverandre i hver ende av sofaen, og en pute i lenestolene. Selv om det er slitsomt å flytte rundt på møbler, er det verdt innsatsen og stuen er klar på 1-2-3.

Ny styling

Det er ikke mye som skal til for å åpne opp møbleringen i hjemmet. For mange går det i hundre når man flytter i en ny bolig, med intensjoner om endringer i hjemmet når alt roer seg. Slik er dessverre ikke alltid realiteten, og mange blir boende med samme styling år etter år. Et godt tips er å ta grep med en gang man er i ny bolig, for å slippe de store takene når det er tid for å selge hjemmet.

Rom for rom

Legg en plan før innflytting, tegn opp de ulike rommene og bestem deg for møblering, maling og interiør tidligst mulig. God planlegging og nok tid til å finne møblene som løfter hjemmet ditt, gir bedre livskvalitet og et enklere boligsalg. De fleste liker gjennomførte hjem med god planløsning, optimal møblering og grønne planter i stue, soverom og kjøkken.

Konsekvent stil

Hold deg til enten varme eller kalde farger på veggene og velg hvitfarger som passer til veggfargene. Hvitt er ikke bare hvitt, og det er mange farger som for eksempel ikke passer til Norges hvitfarge nummer 1; bomull. Hvis du er i tvil om hvitfargen passer til veggfargen, les deg opp om fargen. Det viktigste er å holde seg til den samme hvitfargen i alle rom, og en helhetlig stil i hjemmet.

Små investeringer

Det er langt rimeligere å male kjøkkenet enn å kjøpe nytt. Kjøkkenfrontene kan enkelt males om med et par penselstrøk, mens nye knotter gjør underverker for kjøkkenet. Som regel er det ikke behov for ny benkeplate eller nye hvitevarer. Tenk økonomisk og invester minst mulig i hjemmet, med mindre planen er å bli boende lenge. Det er kjedelig å legg igjen mye cash, hvis målet er to til tre boliger før drømmeboligen realiseres.