Vurderer du å selge boligen? Her er 5 viktige ting å tenke på

Med våren i anmarsj er det mange som vurderer å selge boligen sin. Det kan være lurt, for historisk sett er våren er smart tid å selge på: Huset med hage ser bedre ut når plenen får skinne, og leilighetene oppleves større og flottere når lukten av blomster kommer fra den åpne balkongdøren og sollyset fyller stua. Men hva er viktig å tenke på? Vi har satt sammen 5 tips.

Start tidlig og velg riktig megler

Finn en megler som har god erfaring med din boligtype, som har høy kunnskap om det lokale markedet og som kjenner nærområdet. Å finne riktig megler kan for mange virke vanskelig, men et godt sted å starte er å kontakte ditt lokale Partners kontor og forhør deg om de ulike meglernes ekspertiseområder. Når megler er på plass bør du så fort som mulig gå gjennom boligen sammen med megler, slik at dere kan kartlegge hva som evt bør gjøres og hva som bør kjøpes inn.

Fiks det du selv kan fikse og fullfør små prosjekter

Må veggen males, bør teppe byttes ut, er noen av listene løse eller henger et av kjøkkenskapene litt på halv tolv? Fiks det, og gjør det selv for å unngå fordyrende regninger. Vi anbefaler ikke å ta fatt på store oppusingsprosjekter, men enkle utbedringer kan heve førsteinntrykket både en og flere hakk.

Boligstyling vil lønne seg for presentasjon

Vi anbefaler alle våre selgere å bruke en stylist for å optimalisere potensialet til leiligheten. Dette kan være å male vegger, sette inn blomster, minimalisere møbler og private pynteting. En stylist kan komme med tips og råd som kan være avgjørende for presentasjonen av boligen og bildene du vil bruke i markedsføringen.

Ikke spar på markedsføringen

Markedsføringen er spesielt viktig og noe av det du ikke bør spare på. Du skal selge boligen din og må vise folk at den finnes. Få en oversikt over hvor din kjøper befinner seg til daglig og hva de trigges av i det aktuelle mediet. En eiendomsmegler vil ha en god oversikt over type kjøper du bør gå etter og veilede deg til den rette markedsføringskanalen.

Gode bilder

Gode bilder som fanger potensielle kjøperes interesse er enormt viktig. Et godt bilde kan avgjøre om potensielle kunder vil lese mer og klikke seg videre inn på annonsen din. Bildene i boligannonsen kan også avgjøre om man velger å gå på visning eller ikke. Så, say cheese!